Gert-Jan van de Kamp

Gert-Jan van de Kamp zijn kunstwerken kennen verschillende stijlen, zowel fotorealistisch en abstract. Zijn photografisch geschilderd vrouwen zijn sereen en onbevlekt. Je móet zijn vrouwen om je heen hebben! De abstracte werken zijn geven diepte en zijn mysterieus. Prachtig expressief kleurgebruik.

Gert-Jan van de Kamp (1962) is geboren en getogen in Veghel (N.br.) Al van jongs af aan is hij bezig geweest met tekenen en schilderen.

Begin 2000 is hij hier intensiever mee aan de gang gegaan door diverse cursussen te gaan volgen. Intussen heeft hij ook de opleiding kunstschilderijen aan de academie voor schone kunsten in België met succes afgerond.

In het dagelijks leven is Gert-Jan werkzaam als projectleider, gericht op de industrialisatie van (hightech) complexe en innovatieve modules en systemen in Nederland. Het schilderen vormt volgens hem een mooie balans met het technische en exacte werk waar hij gedurende de dag mee bezig is. Tijdens het schilderen is zijn aandacht bij het doek, de verf en de penselen om een nieuw werk te creëeren. Dit werkt voor hem ontspannend en geeft hem energie. Stoppen is dan ook vaak erg lastig.

Zijn werkstukken zijn zeer divers, van abstract tot zeer realistisch. Hij wil zich niet vastpinnen op één schilderstijl of één soort materiaal. Het is namelijk te interessant om van alles uit te proberen.

Een groot deel van zijn werk bestaat echter uit portretten van mannen, vrouwen en kinderen. Zijn mannen portretten hebben vaak iets stoers of zijn getekend door de tijd. De vrouwen portretten, uit diverse culturen, hebben vaak iets melancholisch maar ook iets sereen. Zijn kinderportretten zijn soms met een ontroerend verhaal.

Doordat hij zelf schildert kijkt hij met een ander oog naar de werken van andere kunstenaars. Hij heeft veel bewondering voor schilder uit allerijl perioden maar de schilders uit de Gouden Eeuw zijn daarbij toch wel favoriet, met Rembrandt als de absolute top.

Kunstwerken

WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.